migdaly w czekoladzie na wage

Doskonała przekąska jest nieduża – na jeden kęs, chrupiąca i wedle indywidualnych upodobań mniej lub bardziej słodka. Idealnie, jeśli jest też uniwersalna, czyli sprawdzi się zarówno do przekąszenia w biegu, pasuje do kawy i innych ulubionych napojów oraz cieszy się powodzeniem na spotkaniach towarzyskich. Wszystkie te kryteria spełniają migdały w czekoladzie na wagę, które trafiają w najbardziej wyszukane gusta i ma się ochotę jeść je bez końca.

Cudowne właściwości migdałów

Migdały, czyli nasiona owoców migdałowca zwyczajnego są bardzo zdrowe, ponieważ zawierają jednonienasycone kwasy tłuszczowe w dużych ilościach. Są wysoko energetyczne i posiadają całkiem sporo białka (około 20 g w 100 g produktu) oraz liczne makroelementy (fosfor, wapń, magnez, potas, sód) i mikroelementy (jod, żelazo, miedź, cynk, mangan). Obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, są polecane osobom pragnącym złagodzić stres i ukoić nerwy. Migdały powszechnie uznaje się za afrodyzjak, zresztą są częstym składnikiem preparatów podnoszących męskie libido. Warto aby do swojej diety wprowadziły je również osoby cierpiące na choroby autoimmunologiczne, ponieważ zapobiegają powstawaniu stanów zapalnych. Ich dobroczynnych właściwości jest znacznie więcej.

Migdały w czekoladzie

Oprócz licznych prozdrowotnych właściwości, migdały są też bardzo smaczne, choć ich smak nie jest szczególnie intensywny. Wyrazistości z pewnością nadaje oblanie ich czekoladą. To możliwe – słodka przekąska może być pyszna i zdrowa! Nie tylko migdały, ale i czekolada dostarcza organizmowi wielu cennych składników, chroniąc przed licznymi chorobami, choćby chorobami serca, opóźniając procesy starzenia i przyspieszając metabolizm. Jak zawsze, wskazany jest oczywiście umiar. Migdały i czekolada to duet wręcz idealny, to smakołyk poprawiający nastrój i dający energię dla ciała i dla ducha, a jednocześnie będący zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych pakowanych słodyczy ze sklepu, zwłaszcza że na rynku można znaleźć migdały w czekoladzie na wagę zawierające niewiele składników, a wszystkie użyte są najwyższej jakości.

Uniwersalna przekąska

Migdały w czekoladzie na wagę są niezwykle praktycznym rozwiązaniem, ponieważ możemy zaopatrzyć się w dowolną, potrzebną nam ilość tej przekąski. Warto zacząć od mniejszej ilości, jednak mało prawdopodobne, że na takiej się zakończy. Chrupiącym migdałom oblanym dobrej jakości czekoladą ciężko się oprzeć. Można je jeść jako samodzielną przekąskę na przykład do kawy, z pewnością uprzyjemnią spotkania z przyjaciółmi i seanse filmowe, ale też spełnią rolę nietuzinkowego prezentu dla amatorów wyszukanych słodkości. Migdały w czekoladzie są uwielbiane przez dzieci, dlatego warto wziąć je pod uwagę szukając czegoś pysznego dla najmłodszych.

Migdały w czekoladzie na wagę to produkt, który może okazać się bardzo przydatny jako dodatek do śniadań, kolacji czy deserów. Dodane do muesli bądź owsianki dodadzą tym daniom walorów smakowych. Warto zastosować je jako oryginalną posypkę do lodów, naleśników albo słodkich placuszków. Doskonale wizualnie oraz smakowo będą się komponować z pysznymi wypiekami, zwłaszcza tymi „cięższymi”, czekoladowymi, orzechowymi, mlecznymi.

Jak widać słodycze idealne istnieją. Na pewno wśród nich są migdały w czekoladzie. Ich właściwości prozdrowotne w połączeniu ze wspaniałym smakiem, nietuzinkowością i chrupkością czynią je idealnym wyborem na prezent, jak i codzienną przekąską do domu. Warto eksperymentować, dodając je do deserów i słodkich dań, aby odkrywać ich smak na nowo i urozmaicać na pozór nudne potrawy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here